Општински начелник Завидовићи Хашим Мујановић 23.01.2020. године, је примио представнике хуманитарне организације Дубравац Ашкец – Есада, Муниру Џабија и Емину Дедић – Камерић.

Тема састанка је била одржавање 3. конгреса хуманитарних организација из земље и дијаспоре, чије је одржавање планирано у општини Завидовићи 17., 18. и 19. априла 2020. године.
На 2. Интернационалном конгресу хуманитарних организација из земље и дијаспоре који је одржан у Мостару 2019. године захваљујући хуманитарцу Дубравац Ашкец – Есаду одлучено је да ће опћина Завидовићи бити домаћин 3. конгреса.

На конгресу 17., 18. и 19. априла 2020. године се очекује присуство хуманитараца из 60 земаља који планирају обићи Завидовиће, Маглај и Жепче.

Циљ овог конгреса је уједињење свих заинтересованих хуманитарних организација из БиХ и дијаспоре с циљем бољег и транспарентнијег пружања помоћи најугроженијим становницима наше земље.

Начелник Хашим Мујановић казао је да му велику част причињава посјета хуманитарца Дубравац Ашкец – Есада, да подржава његов хуманитарни рад, које су препознали и људи широм земље и одлучили захваљујући његовом хуманитарном ангажману да се 3. конгрес хуманитарних организација одржи у Завидовићима.

Дубравац Ашкец – Есад је познат по хуманитарним акцијама, несебичном залагању и раду како би помогао социјално-угроженим категоријама. Овом приликом се захвалио Начелнику на пријему и препознавању његовог рада, те истакао да му Општински начелник Хашим Мујановић пружа велику подршку у раду, и разумије и суосјећа са свима којима треба било која врста помоћи.

Извор: завидовици.ба