Одбор босанскохерцеговачких учитеља у Данској (ОБХУ) и Институт за језик БХ у сарадњи са амбасадом Босне и Херцеговине у Данској, организује дводневни скуп под називом ”Заједништво БХ дијаспоре у Данској – услов за очување матерњег језика.”

Поводом 21. фебруара Међународног дана матерњег језика, а у циљу испуњења моралних обавеза свих нас у дијаспори да сачувамо свој матерњи језик, босанскохерцеговачку традицију и културу као и везу са домовином, у Копенхагену ће се 22. фебруара одржати школска манифестација бх. допунских школа, а дан касније конференција о матерњем језику.

За овај сусрет ОБХУ, на челу са Јасминком Хасанбашић, је упутио позивнице допунским школама, удружењима, џематима, те бројним истакнутим личностима широм Европе да узму учешће на овом скупу.

Ученици допунских школа имат ће прилику да покажу много тога шта су радили и научили у протеклом периоду. Поред ученика прилику ће имати и омладина и одрасли који ће се представити богатим културно-умјетничким и забавним програмом.

Завршетак школске манифестације обиљежит ће се додјелом захвалница и признања за све учеснике.
Другог дана манифестације у Амбасади БИХ бит ће оржана конференција о матерњем језику на коме ће бити присутни представници бх. удружења и џемата у Данској, представници родитеља, као и гости из Енглеске, Шведске и Босне и Херцеговне.

 

БХДИНФОДЕСК