БХдиаФор ће окупити инвеститоре који су већ направили позитивне приче у нашој земљи, те подијелити научене лекције локалних заједница.

Бизнис центар бх. дијаспоре и удружење “Наша перспектива” најавили су отварање регистрације за 7. Бизнис форум босанскохерцеговачке дијаспоре (БХдиаФор), који ће се одржати у онлајн простору 14. априла 2021. године те ће окупити инвеститоре из земље и свијета.

– Порука овогодишњег издања БХдиаФор-а је “Дијаспора се враћа кући”, гдје желимо поручити да ће 2021. година бити година економског опоравка наше земље и да дијаспора игра кључну улогу у подршци новом искораку у развоју и обнови привреде након удара изазваног пандемијом. Онлајн путем ћемо окупити инвеститоре који су већ направили позитивне приче у нашој земљи, те подијелити научене лекције локалних заједница које су направиле велики искорак када је у питању мобилизација пословног потенцијала дијаспоре, поручио је Армин Алијагић, руководилац Бизнис центра бх. дијаспоре.

Регистрација за БХдиаФор је слободна и доступна свима који су заинтересовани за предузетништво, дијаспорске инвестиције, пословну сарадњу и нове прилике за економски развој. Поред предузетника и инвеститора, организатори позивају студенте и истраживаче да се придруже дискусији.

Регистрација је отворена на овом линку.

– Покровитељ овогодишњег скупа је УСАИД кроз пројекат “Диаспора Инвест”, који је у посљедње четири године подржао преко 140 предузећа покренутих захваљујући иницијативи или директној инвестицији бх. исељеништва.

Наши партнери су Влада Кантона Сарајево, Град Приједор и Општина Лопаре. Са овим локалним заједницама ћемо разговарати о тајнама њиховог успјеха у сарадњи са дијаспором. Вријеме је да пошаљемо поруку – отворени смо за инвестиције, предузетници и даље раде вриједно на стварању нових радних мјеста и покретању нових пословних пројеката, закључио је Алијагић.