Навијачи Фудбалског клуба Жељезничар, окупљени у удружење “Манијаци САД/Канада”, и ове године желе обрадовати дјецу у Босни и Херцеговини.

Након што су прошле године у акцији “Једно дијете, један пакетић” прикупили новац за 134 новогодишња пакетића, “Манијаци САД/Канада” су и ове године направили још једну акцију заједно са сарајевским Удружењем “1921”

Акција је трајала три дана, а у том периоду успјели су прикупити 4.653,90 америчких долара, који ће омогућити 260 пакетића за дјецу у Центру за одгој, образовање и рехабилитацију “Владимир Назор” у Сарајеву.

– Прикупљени новац ће наредних дана бити пребачен момцима из Удружења 1921,  који ће одрадити други дио акције и подијелити пакетиће. Хвала свима и живимо за Жељезничар, поручили су из Удружења Манијаци САД/Канада.

Удружење Манијаци САД/Канада настало је прије нешто више од двије године. Почетна замисао је била направити мјесто за навијаче ФК Жељезничара у Сјеверној Америци, гдје се групно може дискутовати, туговати и радовати вољеном клубу. Међутим, како је удружење расло, тако су и амбиције удружења почеле расти. Убрзо су се организовале и успјешно одрадиле разне хуманитарне акције.