Босна и Херцеговина има своју инвестицију у Њемачкој захваљујући компанији Core д.о.о., која се бави развојем и конструкцијама у аутоиндустрији, софтверима и информатиком, услугама израде техничке документације.

Наиме, ова компанија је прије три године цијелу причу из БиХ раширила у Минхен отварањем своје канцеларије гдје данас ради 20 људи, казао је Нихад Велагић, директор компаније.

– Све је кренуло од жеље да се докажемо и да радимо добре приче, што смо надам се и успјели. Сигуран сам да је у БиХ још доста добрих прича, пуно позитивне енергије и да увијек можемо више и боље, казао је Велагић, на Пословном форуму који је недавно одржан у Сарајеву у организацији Привредне коморе Федерације БиХ.

Свој рад, поред Минхена, фирма је наставила и у Сарајеву, гдје ради 30 људи. Сви они, како каже први човјек компаније, добили су могућност да се окушају и виде како је то радити на Западу, односно у канцеларији у Минхену. Њих 12 је већ тамо и помажу у у развоју нових модела BMW-а, пише Diaspora Invest.

Осим бх. радника компанија Core је недавно почела запошљавати и раднике других националности. Тако да су, како каже Велагић, дио тима сада и Нијемци, Словаци и Пољаци.

Добром сарадњом Велагић се похвалио са Машинским и Електотехничким факултетом у Сарајеву, те Факултетом информационих технологија у Мостару, путем којих генеришу јако квалитетну радну снагу за потребе компаније.

Судећи по наведеном, Core ће у будућности причати још боље приче, а оно што је сигурно, каже Велагић, може најавити да ће компанија и даље расти и остати присутна у свим фазама развоја возила.