Ученици босанске школе и мектеба у Канади послали су снажну поруку поводом 25. новембра, Дана државности БиХ.

Полазници школе босанског језика и мектеба у Босанском исламском центру у Хамилтону, традиционално су обиљежили и овај 25. новембар, Дан државности Босне и Херцеговине.

Порука коју су најмлађи овим поводом пласирали гласи: Наша једина домовина је Босна и Херцеговина. Ми, у далекој Канади, у срцу носимо нашу домовину. Свим својим вршњацима ма гдје били и свим истинским пријатељима наше једине домовине, честитамо 25. новембар Дан државности, уз дужну почаст свима онима који су своје животе уткали у државу Босну и Херцеговину. Важно је да младе генерације учимо о босанскохерцеговачким државним празницима, о држави Босни и Херцеговини, босанском језику и босанскохерцеговачком богатом културно-хисторијском, традицијском и природном наслијеђу, јер ће они у будућности бринути о државним празницима, о држави Босни и Херцеговини, о њеним најбољим историјским, културним и традицијским вриједностима и исте чувати, јачати и преностити широм свијета.”

– Улагање у младе грађане Босне и Херцеговине ма гдје били, је улагање у бољу будућност за Босну и Херцеговину и све њене народе и грађане ма гдје били, поручују из Иниститута за истраживање геноцида у Канади.

Извор: МојаБиХ