Učenici bosanske škole i mekteba u Kanadi poslali su snažnu poruku povodom 25. studenog / novembra, Dana državnosti BiH
Polaznici škole bosanskog jezika i mekteba u Bosanskom islamskom centru u Hamilton, tradicionalno su obilježili ovaj 25. studeni / novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Poruka koju su najmlađi ovom prilikom plasirali glasi: „Naša jedina domovina je Bosna i Hercegovina. Mi, u dalekoj Kanadi, svoju domovinu nosimo u srcu. Svim našim vršnjacima, ma gdje bili, i svim istinskim prijateljima naše jedine domovine, čestitamo 25. studeni / novembar, Dan državnosti, uz dužnu počast svima koji su svoje živote utkali u državu Bosnu i Hercegovinu. Važno je da mlade generacije učimo o državnim praznicima, o državi Bosne i Hercegovine, bosanskom jeziku i bogatoj kulturnoj, povijesnoj, tradicijskoj i prirodnoj baštini Bosne i Hercegovine, i iste čuvati, jačati i prenostiti diljem svijeta.”

– Ulaganje u mlade građane Bosne i Hercegovine, gdje god da se nalaze, je ulaganje u bolju budućnost Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana, poručuju iz Institutu za istraživanje genocida u Kanadi.

Izvor: MojaBiH