Континуирани рад и залагање  представника и-платформе и представника Градске управе Зеница, резултирали су исказивањем интереса нових учесника за присуство  четвртом по реду, “Зеница Meet Up”- у. Иако се на претходним сусретима велика пажња додјељивала темама које су у корелацији са ИТ индустријом, овај пут говорит ће се о заштити животне средине. Узимајући у обзир чињеницу да се управо Зеница деценијама бори са загађењем, првенствено зрака, а онда и ријека, односно вода, те да се у нашој земљи свакодневно води борба са изградњом објеката који угрожавају околиш, наведена тема, дјелимично се, и сама наметнула.

О свему наведеном, али и шире, учесницима овог састанка говорит ће активиста и лидер групе “Ријеке Босне и Херцеговине – Буди промјена”, Сафет Кубат, затим активиста и предсједник Управног одбора Удружења “Еко форум Зеница”, Самир Лемеш, те представник Службе за екологију, комуналне послове и мјесне заједнице Града Зеница.

Састанак ће се уприличити онлине, путем Зум  платформе 25. маја у 19:00х, а приступни линк ће вам бити накнадно прослијеђен. Сви припадници дијаспоре, поријеклом из Зенице, и више су него добродошли.

Будуће учеснике молимо да за сва питања буду слободни контактирати представницу Градске управе Зеница, госпођу Машу Шкрбић путем masa.skrbic@zenica.ba  , те представника и-платформе, господина Алдина Вршкића путем е-маила aldin.vrskic@idijaspora.ch.

Пријаве, а које ће садржавати ваше име и презиме те назнаку да сте заинтересирани за овај догађај, можете прослиједити на маилове: info@idijaspora.ch   или на event@idijaspora.ch.

Преузето: i-platform.ch