Босанскохерцеговачко-америчка академија умјетности и наука (БХАААС), одржала је састанак у Солт Лејк Сити на којем је именована нова предсједница ове организације Елдина Вајзовић Низамић, као и нови чланови Одбора.

Др. Елдина Вајзовић Низамић стручњакиња је из области породичне медицине са адресом у Сијетл, а њен дугогодишњи активистички ангажман у БХАААС-у почео је 2009. године.

Како је казала, Босанскохерцеговачко-америчке академија умјетности и наука, у наредном периоду ће се фокусирати на  јачање напора како би се осигурало да активности и мисија БХАААС-а допру до шире публике у Сједињеним Америчким Државама и Босни и Херцеговини током цијеле године с акцентом на унапрјеђење ангажмана са студентима и младим стручњацима у радионицама, семинарима, едукативним и професионалним активностима те модернизације образовања.

План је да се ангажују студенти у Босни и Херцеговини који ће постати амбасадори промијена, они који ће прихватити научна истраживања, нове технологије, новије начине управљања и лидерства у својим областима.

На састанку је саопћено да је 2023. година била изузетно продуктивна година за ову организацију, а посебно су истакнути нови пројекти Знањем до Здравља, Web Medical Archives и подршка студентима кроз програм менторства те подршка такмичењу “3 Minute Thesis”.

Гости скупа били су представници Асоцијације за напредак науке и технологије (АННТ) који су представили цијели низ својих пројеката, међу којима је и боснакохерцеговачки академски именик с циљем јачања истраживачке мреже у Босни и Херцеговини, али и лакшег умрежавања, повезивања и сарадње наших истраживача широм свијета.

Иначе, 15. Дани БХАААС-а, бит ће одржани од 20. до 23. јуна 2024. године у Сарајеву.

 

Више о овој теми можете пронаћи на линку испод:

https://bhaaas.org/eldina-vajzovic-nizamic-je-nova-predsjednica-bhaaas-a/