Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Денис Бећировић, током посјете Савезној Републици Њемачкој одржао је састанак и с босанскохерцеговачком дијаспором у Берлину.

Разговарали су о положају људи поријеклом из Босне и Херцеговине у Њемачкој, њиховим активностима с циљем промоције Босне и Херцеговине, могућностима сарадње босанскохерцеговачких привредника из Њемачке с привредницима у Босни и Херцеговини те о могућностима умрежавања различитих организација и удружења босанскохерцеговачке дијаспоре.

Бећировић је нагласио како људи поријеклом из наше земље представљају важну спону између Босне и Херцеговине и Њемачке, те да имају важну улогу у афирмацији државе Босне и Херцеговине.

Људи поријеклом из Босне и Херцеговине  поручили су да се континуираним умрежавањем настоје што снажније повезати с домовином и допринијети позитивном развоју државе Босне и Херцеговине.

Више од 233.000 особа поријеклом из Босне и Херцеговине борави у Њемачкој, добро су интегрисани у њемачко друштво и организовани у различитим удружењима и организацијама, а многи од њих су инволвирани у политичке, економске, али и све друге сфере  друштва у Њемачкој и настоје помоћи у остваривању интереса Босне и Херцеговине.