У организацији удружења „Уједиње жене“, 25. и 26. новембра 2023. године у Јањи одржана је Друга конференција  женског подузетништва под називом „Градимо мрежу женског подузетништва у руралним крајевима Босне и Херцеговине”.

Поред дјевојака и жена из дијаспоре и Босне и Херцеговине, представници ЈЛС-а , суграђани, удружења и волонтери дали  су свој допринос како би се мрежа уједињених жена свакодневно ширила и пружала подршку женама у Босни и Херцеговини. Размјена знања и искуства дијаспоре и Босне и Херцеговине ће доприњети оснаживању жена у Босни и Херцеговини.

Предсједница удружења и организаторица ове конференције Јасна Хамзабеговић, изразила је своје задовољство како посјетом тако и позитивном енергијом која је била присутна током конференције која је била и едукативног, забавног али и мотивирајућег садржаја.

На конференцији су поред жена подузетница из других дијелова Босне и Херцеговине биле жене подузетнице из дијаспоре које су подијелиле своје прице и свој пут до успјеха те а тај начин мотивисале многе жене које размишљају у правцу да и саме нешто покрену.

 

Више о овој теми можете пронаћи на линку испод:

https://www.i-platform.ch/bhs/news/projekti/druga-konferencija-gradimo-mrezu-zenskog-poduzetnistva-u-ruralnim-krajevima-bih