Генерална конзулка БиХ у Минхену Вера Сајић је разговарала данас са директорицом Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству „Душа дјеце“ докторком Јасминком Вучковић о раду Фонда и помоћи коју Генерални конзулат БиХ у Минхену може пружити у наредном периоду.

Директорка Фонда, докторица Вучковић информисала је генералну конзулку Сајић о дјеци која се тренутно налазе на лијечењу у СР Њемачкој, као и о дјеци која су до сада лијечена и која ће имати потребу поново долазити на контроле и наставак лијечења.

Генерална конзулка БиХ у Минхену Вера Сајић се захвалила докторки Вучковић на њеном преданом ангажману и свему што овај Фонд чини и за болесну дјецу и за њихове родитеље, истичући велики хумани значај рада овог Фонда и значај прикупљања средстава из којих се финансира лијечење дјеце.

Генерална конзулка Сајић је истакла да ће се лично ангажовати да помогне и дјеци и родитељима који долазе на лијечење у СР Њемачку, како би им се пружила свака могућа подршка на путу до изљечења.

Током разговора је договорено да ће се Генерални конзулат БиХ у Минхену  ангажовати када буде било потребе и у изналажењу одговарајућих болница и могућности лијечења дјеце у СР Њемачкој, контактирајући различите здравствене установе и прикупљајући релевантне  информације које могу бити од значаја.