Дана 04.03.2021. амбасадорка Босне и Херцеговине у Чешкој Републици Мартина Млинаревић одржала је онлајн састанак с челницима авиокомпаније Wizz Air, којим су отпочети преговори за успостављање директне авиолиније на релацији Сарајево-Праг.

Wizz Air, најзеленија европска авиокомпанија с највећом стопом раста, прије неколикоп дана најавила је отварање своје 41. базе у Сарајеву, Босна и Херцеговина. Најављено је и базирање једног авиона Аирбус А320 на Међународном аеродрому Сарајево у мају 2021. године.

Осим успостављања нове базе, Wizz Air је од маја 2021. најавио и покретање девет нових рута из Сарајева према градовима у седам земаља. Будући да је приоритет Амбасаде БиХ у Прагу било успостављање директног лета на релацији Сарајево-Праг, а што је било онемогућено пандемијом коронавируса, амбасадорка Млинаревић шансу за наведену линију види управо у компанији Wizz Air.

Успостављање ове линије значило би изузетно много за Босну и Херцеговину и Чешку Републику, како њихове билатералне односе, тако и за економију и туризам обију земаља, те олакшавање прометне комуникације за све људе који живе и раде на овој релацији.