Амбасадор Босне и Херцеговине у Краљевини Норвешкој Недим Макаревић разговарао је у Ослу с предсједницом парламента ове земље, Тоне Вилхелмсен Трøен.

У разговору је констатовано да су парламенти БиХ и Норвешке у протеклим годинама имали добру и плодну сарадњу и заједничке програме. Амбасадор се захвалио предсједници парламента на помоћи коју је Норвешка дала за обнову зграде Парламентарне скупштине БиХ и за другу помоћ коју Норвешка додјељује БиХ кроз реализацију различитих програма и пројеката.

Макаревић је истакао да је процес конституирања новог сазива Парламентарне скупштине БиХ окончан недавно и да ће ускоро, док се формирају сва парламентарна тијела и групе пријатељства, сарадња босанскохерцеговачког и норвешког парламента бити интензивнија. Изразио је жељу да норвешка парламентарна делегација ускоро посјети Парламентарну скупштину БиХ.

Тоне Вилхелмсен Трøен се сложила да у што скорије вријеме може доћи до билатералних сусрета парламентарних делегација из БиХ и Норвешке и да ће она учинити све да се то и догоди. У разговору су више пута наглашени одлични билатерални односи БиХ и Норвешке.