Извор: Аваз, 31. 07. 2018. године, пише: Е. БАКИЋ

Ханна Беговић (19), дјевојка поријеклом из Босне и Херцеговине која је рођена и живи у Канади, понијела је титулу „Miss World Canada 2018“,“, па ће тако представљати ову земљу на такмичењу за Miss World у Кини.

Ханна се с још 54 дјевојке које су биле у конкуренцији борила за ласкаво признање, а како је рекла за „Дневни аваз“, побједу није очекивала.

Велика одговорност

– Још не могу да дођем себи, то је невјероватан осјећај, једноставно нисам могла  да вјерујем да сам понијела титулу Канаде, а с друге стране то је и велика одговорност – говори нам Беговић.

С обзиром на то да је жири био доста строг и гледали су сваку ситницу, Ханна је, истиче, себи давала мало шансе за побједу.

– Све је било ОК док су прозивали пратиље, али кад сам чула своје име, мислила сам да сањам. Искрено, побједу нисам очекивала, јер је конкуренција била јака – каже Беговић.

Иначе, Ханнини родитељи Амила из Бање Луке и Фарук из Горњег Вакуфа упознали су се 1997. године у Канади, гдје је она и рођена. А током обраћања поручила је да, када би јој се пружила прилика да представља неку другу земљу, то би сигурно била БиХ.

Крвна линија

– Дефинитивно би то била земља мојих родитеља јер сам поносна на своје поријекло. У питању је прелијепа земља, а посјетила сам је више пута и значи много мојој породици, као и мени. Босна и Херцеговина је моја крвна линија и поносим се тиме – поручује Беговић.

Све вријеме подршка јој је била породица, која ће са њом бити и у Кини 8. децембра, када ће бити одржан избор најљепше у свијету.

– Ја ћу прије избора да боравим у Кини три седмице на припремама, а свакако ће ми се придружити и моји најмилији, који су ми дефинитивно највећа подршка – поручује Беговић.

Носит ћу хаљину бх. дизајнера

Ханна Беговић са породицом планира доћи у БиХ наредне године, а већ размишља о томе да некога од бх. дизајнера ангажује да јој шије хаљину за „Miss World 2018“,“.

– Зашто не подржати неког нашег, а ово је јединствена прилика да се представи у свијету. Процес је огроман и неколико седмица ћу бити на припремама, али надам се да ће се моји планови остварити – каже Беговић.