Феријални савез Сарајева почиње реализацију пројекта “Home sweet home”. Циљ пројекта је да се дјеца која су рођена или поријеклом из БиХ, а која нису у прилици да се непосредно упознају о природним и културно-историјским знаменитостима Босне и Херцеговине, културним насљеђем, традицијом, институцијама и животом у Босни и Херцеговни генерално, добију основне информације и сазнања о свему поменутом.

Предвиђено је да млади од 16 до 26 година организовано бораве у Сарајеву 7 дана. Током боравка четири дана би, осим упознавања о природним и културно-историјским знаменитостима Сарајева, похађали за ову прилику посебно припремљени програм интерактивних часова/радионица из босанског/српског/хрватског језика, историје и културног насљеђа, те савремених питања у вези са Босном и Херцеговином, а за које ће бити ангажовани професори-едукатори из наведених области. Три дана су планирани едукативни излети на значајније дестинације у Босни и Херцеговини као што су Травник, Јајце, Мостар, Благај и Почитељ.

У току боравка учесници ће већину времена да проведу са волонтерима Феријалног савеза Сарајева који ће да осмисле пригодне забавно-едукативне активности.

Датум реализације пројекта је 20-27. август 2018. године, с тим што се пројекат може реализовати и у било којем временском периоду на затјев организације или одређеног броја заинтересованих лица.

У прилогу можете пронаћи програм пројекта, те линк wеб странице са позивом за учешће у пројекту.

http://www.fss.ba/index.php/novosti