У Сарајеву данас је представљено ново издање Водича за инвеститоре у БиХ, коју је припремио Рестарт уз подршку УСАИД пројекта “Диаспора Инвест”.

Водич је приређен на енглеском језику те нуди свеобухватан преглед економије, законодавства, инфраструктуре, радних права и порезне политике, али и конкретне упуте у вези с регистрацијом предузећа у различитим дијеловима земље.

“Овим Водичем желимо дати јасне и конкретне упуте потенцијалним улагачима о свим корацима који су важни за покретање бизниса у Босни и Херцеговини. Редовно настојимо ажурирати издања Водича, како би подаци и информације биле релевантне. Наше искуство подршке подузетницима додатно је обогатило развој Водича, с обзиром на то да смо управо и кроз нашу праксу трагали за одговорима на конкретна питања инвеститора”, поручила је Емина Захировић-Пинтарић, директорица Рестарта.

Водич нуди информације о визама, радним дозволама и боравку странаца у земљи, тржишту некретнина, дигиталној инфраструктури, транспорту, локацијама за најам канцеларија, слободним зонама и индустријским парковима.

“Више од 160 компанија са којима је УСАИД пројект ‘Диаспора Инвест’ сарађивао у посљедњих пет година увијек су биле заинтересоване за те неке основне информације. Улагач из дијаспоре често не зна одакле да крене, и тих првих пар корака су најважнији, јер ако тада не одустане, онда ће се вјероватно задржати до реализације идеје”, додаје Захировић-Пинтарић, саопштено је из пројекта “Диаспора Инвест”

Економски преглед подршке инвеститорима, информације о фискалној политици, подаци о уговорима о слободној трговини, као и важне упуте везане за радно законодавство, овај Водич чине јединственим алатом за пословање у нашој земљи.

“УСАИД пројект “Диаспора Инвест” је препознао важност Водича, као бесплатног алата за свакога ко се жели бавити бизнисом у Босни и Херцеговини, али посебно за подузетнике и подузетнице из дијаспоре. Босна и Херцеговина нуди низ могућности, а овај водич препознаје добре стране пословања овдје и свакако је сам по себи – најбоља препорука за улагање”, поручили су из УСАИД пројекта “Диаспора Инвест”.

Ново издање Водича за инвеститоре у БиХ, можете преузети овдје.

Преузето: dijasporainvest.ba