Шеснаестогодишња Елма и њен млађи брат рођени су у Лондону. Одрасли су у породичној атмосфери гдје је неизбјежна тема недавни рат у домовини њених родитеља.  Похађа наставу на престижној Медјународној Baccalaureate школи у Лондону а за завршни рад одлучила је да на креативан начин представи рат у Босни И Херцеговини.

“Мој пројекат је био да плесом представим историју босанског рата. Разлог зашто сам се одлучила за овај пројект је тај што сам изузетно страствена према плесу и изузетно сам фасцинирана историјом босанског рата, јер су то чланови моје породице доживјели из прве руке. Тако сам одлучила бити креативна и уклопити босански рат у емотиван, савремен плес. Такође сам се одлучила за ову тему јер желим подићи свијест о ономе шта се догадјало током рата у Босни и Херцеговини. Нема пуно људи који знају о крававом рату у Босни, па ми је изузетно важан одабир овог мог личног пројекта.” казала је Елма.

Елма је похађала и наставу у БХ допуншкој школи Хефртфордсхире. Недавно имали смо прилику видјети дио њене кореографије када је наступила на централној манифестацији поводом обиљежавања Дана независности БиХ у Великој Британији, у организацији БХ УК Нетворка.

Поносни смо на Елму и младе генерације које увијек нађу начин да нас  пријатно изненаде својом креативношћу.

Наравно да су сретни и поносни и родитељи, како постигнутим резултатом тако и избором теме. Отац Самир је из Бањалуке, а мајка из Сења. “Данас нас је Елма све учинила врло поноснима, не само зато што је постигла највишу оцјену из свог личног пројекта и осигурала своје мјесто на ИСЛ колеџу, већ нас је учинила поноснијим оним што је одабрала за своју тему и како представља земљу свог поријекла. Плес који представља хисторију босанског рата. Написана у 4000 ријечи и кореографији коју је сама израдила. Заиста инспиративна. Браво, драга моја и пуно среће на вашем образовном путу”, изјавила је поносна мама Ирма.

Уз честитке што на креативан начин подиже свијест о рату у нашој домовини, Елми желимо много среће у даљњем школовању.

Преузето: BH UK Network