Министарство за људска права и избјеглице БиХ, у оквиру својих надлежности за исељеништво, ће 22.6.2021.године организовати  трећу годишњу конференцију дијаспоре из Босне и Херцеговине на тему туризма дијаспоре под називом: ‘’Босна и Херцеговина у срцу: Дијаспора и туризам’’ у оквиру пројекта ‘’Дијаспора за развој’’ – пројекта Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Владе Швицарске у партнерству са УНДП и ИОМ у БиХ. Конференција ће бити организована највећим дијелом у онлине формату.

Циљеви конференције су: Допринијети да се дијаспора/исељеништво препозна као једна од кључних циљних група за развој туризма у БиХ: као туристи, посредници у промоцији бх туризма у иностранству и као инвеститори у сектор туризма;  Пренијети знања и искуства из дијаспоре/исељеништва у БиХ у области туризма; Промовисати успјешне приче о доприносу дијаспоре/исељеништва развоју туризма; Допринијети умрежавању између различитих туристичких актера у дијаспори/исељеништву и БиХ и др.

Конференција је намијењена припадницима дијаспоре/исељеништва заинтересованим за развој туристичког сектора у БиХ, надлежним институцијама у БиХ, туристичким заједницама, као и пружаоцима туристичких услуга у БиХ. Панелисти на конференцији ће бити припаднци дијаспоре/исељеништва ангажовани на развоју туризма у БиХ, инвеститори и туристички посредници, експерти у области туризма и представници јавног, приватног и академског сектора у БиХ, експерти Свјетске туристичке организације УН-а и представници туристичких пројеката који се реализују у БиХ.

Позивамо вас да резервишете 22.06.2021. године за присуство овој интересантној конференцији.

Детаљне информације о конференцији и начину учешћа биће ускоро доступне на порталу www.dijaspora.mhrr.gov.ba.