У Амбасади Босне и Херцеговине у Ден Хагу, у петак 17. јануара 2020. године организована је промоција књиге „Живот на стику“, познатог босанскохерцеговачког новинара Џевдета Тузлића.

Промоцији је присуствало стотињак грађана пријеклом из БиХ, као и представници међународне заједнице и дипломате акредитоване у Ден Хагу.

Говорећи о књизи, амбасадорица у Краљевини Холандији Мирсада Чолаковић и филмска критичарка, директорица “Eastern Neighberhood” Филм Фестивала Рада Шешић, истакле су како је књига „Живот на стику“ – са поднасловом 40 година на радију, телевизији и принтаним медијима –   својеврсни ход кроз вријеме у којем протагонисти културне сцене јасно свједоче о себи, говоре о својим умјетничким визијама, идејама, резултатима…Нагласиле како ова књига говори о сусретима аутора са познатим ствараоцима из књижевног, филмског, театарског и ликовног живота не само из БиХ, него Европе и свијета. Она као  таква  представља важно историјско свједочење о културној и умјетничкој баштини Босне и Херцеговине.

Аутор књиге је са своје стране изразио задовољство што је прва међународна промоција одржана у Холандији, земљи у којој су градјани поријеклом из БиХ, препознати као једна од најбоље интегрисаних  заједница у холандско друштво, И који  својим залагањем и радом су постигли висок степен поштовања у новој средини.

Након Ден Хага, књига је промовисана и у Ротердаму и Ајдховену, уз присуство и подршку удружења грађана Босне и Херцеговине који живе у том дијелу Холандије, а ријеч је о Платформи БиХ, кровној организације бх. дијаспоре у Холандији /Ротердам/, као и групи „Ладиес“ из Ајдховена.

Ово је био тродневни културни догадјај у Холандији који је окупио бх. дијаспору и показао важност повезивања стваралаца из земље, са њеним житељима разасутим диљем свијета.

Извор: Амбасада БиХ, Хаг