Удружење босанскохерцеговачко-америчких професионалаца (БАПА) расписало је конкурс за стипендирање два студента из Босне и Херцеговине који студирају у Сједињеним Америчким Државама. Износ стипендије по студенту је 5.000 долара.

Пријава се врши попуњавањем образца, а у прилогу је неопходно доставити допунску документацију у ПДФ форми:

  1. Тренутни академски транскрипт(дозвољени су и неслужбени транскрипти са универзитета)
  2. Писани есеј

– лични и професионални циљеви (максимално 250 ријечи)

–  опишите учешће и посвећеност заједници (максимално 500 ријечи)

– списак интереса или подручја интересовања везано за тражени истраживачки пројекат. Пројекти се могу односити на области којима се студенти баве, теме повезане са Босном и Херцеговином или босанскохерцеговачком дијаспором у Сједињеним Америчким Државама, или на неки други начин везане за мисију БАПА-е (максимално 150 ријечи)

– необавезно: објасните своје финансијске потребе или посебне услове, што може подразумијевати и финансијске потребе или посебне услове чланова ваше породице (максимално 150 ријечи).

Захтијева се и писмо препоруке вашег професора, послодавца, ментора или лидера заједнице који може потврдити квалификације студента. Писмо треба бити у ПДФ форми и послано од стране особе која га је написала на сљедећу е-маил адресу: bapanetwork@gmail.com.

Крајњи рок за пријаву је 16. април 2021. године.

Удружење босанскохерцеговачко-америчких професионалаца (БАПА) оформљено је 2013. године у Салт Лаке Цитyју. Ријеч је о непрофитној организацији чији су чланови волонтери. Примарна сврха удружења је пружање могућности умрежавања бх. Американаца и подстицање континуираног професионалног раста у заједници. План је остварити ове циљеве кроз заједницу, програме менсторства и фонд стипендија, истовремено јачајући везе са нашом домовином.

Преузето: Моја БиХ

Фотографија: БАПА