Културно удружење “Муса Ćазим Ćатиć” са сједиштем у Мüнцхену и Оџаку расписао је књижевни конкурс за најбољу необјављену кратку приčу и најбољу необјављену пјесму са тематиком Бајрама и бајрамских обиčаја и додјељивање књижевне награде “Муса Ćазим Ćатиć” категорије “Бајрамске приčе” и “Бајрамске пјесме” с циљем да се бајрамски обиčаји и љепоте тог великог празника кроз перо саčувају за нове нараштаје.

На конкурс/натјеčај за књижевну награду “Муса Ćазим Ćатиć” – на књижевном натјеčају “Бајрамске приčе и пјесме” за најбољу необјављену бајрамску приčу и пјесму, који је био расписан до 15. марта 2021. године, приспјеле су 52 приčе и 53 пјесме.

За најбоље приче плакете су добили: Нур Садиа (Садија Клотз), Сенада Ужичанин, Ивона Гргић, Дина Бавчић,.Хамза Елезовић, Абид Јарић и Фахрудин Кучук.

За најбоље пјесме плакете су добили: Един Шарић, Дина Бавчић, Нермина Субашић, Адвија Херенда, Мехмед Меша Делић, Семира Јакуповић и Фахрудин Кучук.

Све приčе и пјесме подастријете су спознајом знаčаја бајрамских благдана у којима се у слози и љубави братски дијеле све овоземаљске радости са родбином, комшијама и пријатељима – које год вјероисповијести били. Надаље, неизбјежна је спознаја, а што ову својеврсну панораму приčа и пјесама čини посебно вриједним литерарним штивом, је да су приčе и пјесме љековите поруке, али и поуке коју у себи носе бајрамски благдани.

Из Удружења се захваљују свима који су на било који наčин дали свој допринос и самим тим допринијели јаčању и вредновању књижевног стваралаштва, културе, обиčаја и традиције Босне и Херцеговине, регије и шире. Упутили су и честитке награђеним ауторима.

Извор: Моја БиХ