Udruženje bosanskohercegovačko – američkih profesionalaca (BAPA) raspisalo je natječaj za stipendiranje dvaju studenata iz Bosne i Hercegovine koji studiraju u Sjedinjenim Američkim Državama. Iznos stipendije po studentu iznosi 5000 dolara.

Prijava se vrši popunjavanjem obrasca, a u prilogu je potrebno dostaviti dodatnu dokumentaciju u PDF formatu:

  1. Trenutni akademski transkript (dopušteni su i neslužbeni sveučilišni transkripti)
  2. Napisani esej

– osobni i profesionalni ciljevi (najviše 250 riječi)

– opisati sudjelovanje i predanost zajednici (najviše 500 riječi)

– popis interesa ili područja interesovanja koja se odnose na traženi istraživački projekt. Projekti se mogu odnositi na područja koja pokrivaju studenti, teme povezane s Bosnom i Hercegovinom ili bosanskohercegovačkom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama ili na bilo koji drugi način povezane s misijom BAPA (najviše 150 riječi)

– Neobvezno: objasnite svoje financijske potrebe ili posebne uvjete, koji mogu uključivati ​​financijske potrebe ili posebne uvjete članova vaše obitelji (najviše 150 riječi).

Potrebno je i pismo preporuke vašeg profesora, poslodavca, mentora ili lidera zajednice koji može potvrditi studentske kvalifikacije. Pismo treba biti u PDF obliku i poslati ga osobi koja ga je napisala na sljedeću e- mail adresu: bapanetwork@gmail.com.

Krajnji rok za prijavu je 16. travnja 2021. godine.

Udruženje bosansko – američkih profesionalaca (BAPA) osnovano je 2013. godine u Salt Lake Cityju. To je neprofitna organizacija čiji su članovi volonteri. Primarna svrha udruženja je pružanje mogućnosti umrežavanja u Bosni i Hercegovini. Amerikanaca i poticanje kontinuiranog profesionalnog rasta u zajednici. Plan je postići ove ciljeve zajednicom, mentorskim programima i stipendijskim fondovima, uz jačanje veza s našom domovinom.

Preuzeto: Moja BiH

Fotografija: BAPA