БХ Радио Малмö је независни радио са основном тежњом да информише Босанце и Херцеговце о актуелним збивањима у домовини, Шведској и свијету, те промовише бх. културу и историју

У недјељу 14. новембра, Босанскохерцеговачки Радио из Малма је обиљежио свој велики јубилеј, 1600. емисију. Први пут овај радио огласио се још 30. новембра 1995. године а сада слави и 26 година свог постојања. У емисијама овог радија до сада је учествовало преко 3.000 гостију.

ВЕЛИКА ИМЕНА

Од значајнијих естрадних умјетника гости су били: Сафет Исовић, Лепа Брена, Хари Мата Хари, Массимо Савић, Дино Мерлин, Халид Бешлић, Горан Бреговић, Тифа, Ален Исламовић, Аки Рахимовски, Исмет Куртовић, Енес Беговић, Зерина Цокоја, Ћазим Чолаковић, Ђорђе Балашевић, Нарцис Вучина, Бајага, Саша Лошић, Ибрица Јусић, Диванхана…

Са Сафетом Исовићем, пред концерт у Копенхагену/ Приватни албум

Од људи из културног, јавног и политичког живота: др. Ејуп Ганић, Неџад Ибришимовић, Жељко Комшић, Емир Хаџихафизбеговић, Изет Сердаревић, проф. др. Ламија Тановић, Адем Чејван, Амор Машовић, Крешимир Зубак, Миодраг Живановић, Сефер Халиловић, Емир Пољо, Медиха Филиповић, Хасан Дервишбеговић, Шефик Џаферовић, др. Кадрија Шабиц-Харачић, Мићо Мићић, Рамиз Салкић, Јаков Скочибушић, Елвира Дилберовић, Недим Макеревић, Богић Богићевић, Мирсад Хаџикадић, Адмир Лисица, Јасенко Селимовић, Мустафа еф. Церић, Етхем Чамџић, Сулејман еф. Бугари, Сеад Масло…

image

Гостовање Мирсада Хаџикадића на БХ Радију Малмö/ Приватни албум

– С обзиром да сам успио сачувати и током мог напуштања Бањалуке ратне 1993. изнијети дио архивске грађе и тонских записа емитованих у програмима које сам радио у Радио Бањалуци до почетка рата 1992, тај материјал сам сукцесивно емитовао и на овим таласима, а да још нисам исцрпио сав материјал, каже Миралем Первизовић, главни уредник БХ Радија Малмо. Осим естрадних радника, имао је и тонске записе репортажа са Адемом Чејваном, народним херојем Драгом Мажарем, књижевним и народним херојем Младеном Ољачом и другима. Сви ови разговори су “свјетлост дана” поново угледали у програмима овог радија.

Босанскохерцеговачки Радио Малмо је независни радио са основном тежњом да информише Босанце и Херцеговце о актуелним збивањима у домовини, Шведској и свијету, те промовише босанскохерцеговачку културу и историју. Један од важних циљева програмске политике је и афирмација успјеха наших грађана, како у Шведској тако и шире. Допринос квалитету програма овог радија дају и слушаоци који у свакој емисији имају могућност да се јављају директно, посебно у приликама када се и гости налазе у студију. Они својим питањима надопуњују разговор и дају драж самом програму.

imageimage

У друштву Зерине Цокоје/ Приватни албум              Са Жером пред концерт у Балтиска хали у Малмöу/ Приватни албум

У протеклих 26 година, овај радио је учествовао у бројним хуманитарним акцијама и радо се одазивао на упите за помоћ свима који су то тражили. Помоћ, тврди уредник Первизовић, никада није изостала.

image

Са др. Ејупом Ганићем/ Приватни албум

ПОМОЋ СЛУШАЛАЦА

Овај радио се самофинансира и ангажман на радију је волонтерски. Такође, до сада није добијао било какву финансијску помоћ за свој рад – како од шведских, тако и од босанскохерцеговачких институција или власти.

Лепа Брена и Миралем Первизовић/ Приватни албум

– Повремено добијамо појединачне уплате и донације слушалаца, о чему постоји стална евиденција на нашој веб страници која је доступна свима. Тако покушавамо опстати у овом времену и простору, истиче Миралем Первизовић.

БХ Радио Малмö (емисију на босанском језику) можете слушати широм свијета, посредством веб радија преко компјутера, таблета или паметних телефона. Емисија се емитује сваке недјеље од 11 до 13 сати, путем овог линка. Уколико пропустите директно слушање, свака емисија је на овом линку доступна седам дана од емитовања.