Због пандемије болести Ковид-19 узроковане коронавирусом и ограничења путовања, грађани Босне и Херцеговине су ове године, чешће него иначе, обилазили природне љепоте Босне и Херцегивине. Многима је дестинација била источни дио БиХ, укључујући и Вишеград са својим богатим културно-историјским насљеђем и нетакнутим природним љепотама. За смјештај у Вишеграду и околини, у понуди боокинг.цом се налази и Мотел Панорама Ресорт у Међеђи недалеко од Вишеграда.

Власник мотела је Халил Гегић, инвеститор, припадник дијаспоре, повратник из САД. Гегић је у САД отишао након рата гдје је почео од нуле. Захваљујући знању, упорности и снажљивости успио је остварити свој сан и у САД и у БиХ. Данас у САД посједује компанију која се највећим дијелом бави транспортом, а запошљава преко 200 радника, док је у БиХ  2016. године отворио Мотел Панорама Ресорт уз који се налази  базен полуотвореног типа и рибогојилиште у коме се производе велике количине рибе. Мотел је смјештен одмах уз магистрални пут Сарајево-Вишеград, а погодан је за одмор на дуже вријеме или освјежење и ручак за госте у пропутовању. Сем хотела, Гегић је у свом родном крају изградио и фарму са око 25 крава.

Цијела породица Гегић, укључујући супругу и дјецу, је подузетничког карактера. Сам Гегић, поред досадашњих вишемилионских улагања у завичај, планира наставити са ширењем бизниса.  У БиХ се вратио ”од срца” да створи нешто у свом родном крају. Његов пословни успјех у САД и у БиХ потврђује да су наши људи изузетно вриједни и уз одговарајуће услове могу постићи врхунске резултате у различитим областима у земљама пријема, укључујући и подузетништво, али и у БиХ након повратка.