За конзуларну заштиту грађана БиХ надлежан је Генерални конзулат БиХ у Истанбулу

Због ескалације сукоба између Републике Азербејџана и Републике Јерменије у области Нагорно-Карабакх (Република Азербејџан), не препоручују се путовања у ову област до даљњег, потврдио је за Н1 Небојша Регоје, начелник Канцеларије за односе са јавношћу Министарства вањских послова БиХ.

– Препорука за грађане Босне и Херцеговине, који се тренутно налазе у регијама захваћеним ратним дејствима, је да исте одмах напусте, навели су из Министарства спољних послова БиХ.

Иначе, за конзуларну заштиту грађана БиХ надлежан је Генерални конзулат Босне и Херцеговине у Истанбулу. За сва додатна појашњења и упуте, босанскохерцеговачки грађани могу се обратити Амбасади БиХ у Анкари.

Према сазнањима Амбасаде БиХ у Анкари, у Азербејџану нема држављана БиХ.

– Сви држављани БиХ који су се налазили у Азербејџану и који су контактирали Амбасаду БиХ у Анкари, већ неко вријеме се налазе у БиХ због ситуације с коронавирусом, истакао је за Н1 Марин Марић, други секретар Амбасаду БиХ у Анкари, која нерезидентно покрива Републику Азербејџан и Републику Грузију.

Подсјећамо, предсједник Републике Азербејџан Илхам Алиyев потписао је Декрет којим се проглашава ванредно стање у цијелој земљи од 28. септембра 2020. године. Најављена је војна мобилизација и проглашено ратно стање у неколико регија, након што је Арменија прогласила тоталну војну мобилизацију.