Додјелу увјерења и свједочанстава је увеличао Њ.Е Вања Филиповић, Амбасадор БиХ у Лондону, обративши се свима пригодним ријечима те је лично уручио свједочанства и награде. У очима учитеља, родитеља, колега и свих присутних се могао видјети понос и срећа због свих ученика, који су скоро све своје слободне суботње дане провели у клупама бх. допунске школе како би научили матерњи језик и сачували културни идентитет од заборава, али и међусобно се дружили и играли. Ученици који су добили увјерења су: Бахтагић Нејла, Бахтагић Алем, Бешић Елма, Бешић Амна, Болић Емина, Болић Ајша, Болић Ћазим, Ћатибушић Ријад, Ћатибушић Алдин, Церић Фарис, Дедић Адна, Дергић Амила, Дурмишевић Елма, Форић Сабахета, Голош Зара, Голош Исхак, Хаџовић Тара, Голош Алем, Халваџић Амер, Халваџић Лејла, Имамовић Керим, Исић Бењамин, Мусић Расим, Зломужица Харун, Солаковић Јасмина, Дурмишевић Амила, Фавзи Мае, Шадић Аријан, Халиловић Селма, Моро Стела, Моро Франческа, Адиловић Ламииа, Адиловић Алмедина, Дедић Хамза, Вунић Алмедин.

Окупљање је била изванредна прилика да се уједно и опростимо од наших матураната, који су након 8 година проведених у школи, заслужили своја свједочанства.  Овом приликом матурантима су уручене награде и признања.

Унаточ свим изазовима с којима су се суочавали у ових осам година, слободно можемо рећи да су своју етапу путовања кроз бх. допунску школу завршили успјешно носећи са собом незаборавне тренутке и успомене.

Вјерујемо да су учитељи и координатори дали све од себе како би ове дивне већ одрасле сада особе  припремили за много веће изазове у будућности. Матуранти су такођер искористили прилику да се опросте са својом драгим учитељима Азром Башић, Елдином Болић и Емиром Болић уручивши цвијеће и скромне поклоне пажње. Овогодишњи матуранти су: Сабит Форић, Хана Церић, Рајан Хаџовић, Бењамин Зломужица и Тарик Бектић.

Драги матуранти, не допустите да било шта наруши ваш интегритет и дупли културни идентитет које сте пажљиво његовали годинама. Будите устрајни, љубазни и великодушни према свима на вашем путу ка будућем успјеху.

Сањајте велике снове, останите оптимисти те Вам желимо сву срећу у даљњем школовању и животу.

Хвала Вам за све лијепе тренутке. Недостајат ћете нам…

 

Извор: Босниа УК Нетворк