Савјетодавно вијеће за Босну и Херцеговину (АЦБиХ) и О Мансион другу годину заредом организују почаст богатом умјетничком и културном наслијеђу Босне и Херцеговине, организирањем вечери за прославу умјетности и глазбе.

Прошле године је догађај био посвећен сликару Мерсаду Берберу и златару Сеаду Софићу, а ове године, поред радова Бербера и накита Софића, преко 100 присутних гостију могло је гледати неколико десетина умјетничких дјела академскога сликара Амира Чизмића уз музику АДА бенда предвођеног Др. Асимом Харачићем.

О Мансион у Вашингтону, ДЦ, познато умјетничко пребивалиште, било је домаћин вечери, гдје је одана почаст критичком босанскохерцеговачком сликару Амиру Чизмићу, уз глазбене наступе др. Асима Харачића и бенда АДА.

Одабрани радови Амира Чизмића представљени су на догађају, али су и на продаји, као и све у О Мансиону, непрофитној организацији. Приход од вечери отишао је у мисију АЦБиХ, која служи промоцији бх. Американаца и јачању веза између бх. дијаспоре са домовином, чиме се недвојбено ојачавају и везе између БиХ и Сједињених Држава.

Говорили су Ади Каришик, предсједник Борда Директора Музеја на О стреет, Тед Сапаро, сувласник Музеја на О Стреет, Аднан Хадровић, предсједавајући Борда директора АЦБХ, Фарах Вејзагић у име АДА бенда и Амир Чизмић. Била је присутна и Ајла Делкић, предсједница АЦБХ, представници Сате Депармента, Мирза Пашић, замјеник шефа мисије Амбасаде БиХ у Вашингтону, ДЦ; угледни представницу политичког и друственог живота у ДЦију, те многобројни представници бх. дијаспоре.

– Ово је друга година заредом да О Мансион и АЦБиХ организују овај догадај који очигледно прераста у традицију, рекао је за Ослобођење Аднан Хадровић, предсједавајући Одбора АЦБиХ.

“Прошла је година била сјајан успјех, и тако смо сретни да ћемо то моћи поновити у прекрасним собама О Мансион-а, једном од Д.Ц-ових истинских умјетничких блага.”

 

Пише: Теа Ивановић

Преузето: Моја БиХ