Због немогућности окупљања исељеништва усљед пандемије КОВИД-19, Трезвењачки образовни савез (NBV) у сарадњи с  Друштвом бх. писаца, преводилаца и библиотекара у Шведској (BHFOBS) организује онлајн књижевне вечери сваке друге сриједе у термину од 20 до 21 сат.

Гости су књижевници који воде поријекло из БиХ уз слободно учешће свих заинтересованих. До сада су оваква књижевна дружења уприличена са Изетом Муратспахићем, Предрагом Финцијем, Мидхатом Ајановићем, Томиславом Чале, Енесом Топаловићем и Сенадом Бешић, а гошћа књижевне вечери 17.2.2021. била је млада књижевница Лана Басташић.

Лана је одрсла у Бањалуци гдје је завршила студије англистике и комуникологије, док је мастер одбранила из Студија културе на ФПН у Београду. Објавила је двије збирке кратких прича: Трајни пигменти и Ватромети. Самостално је објавила књигу прича за дјецу Настја црта сунце.

Године 2014. освојила је прву награду за необјављену збирку поезије на Данима поезије у Зајечару и објавила Наивни триптих о Босни и умирању. Њен први роман Ухвати зеца добитник је Европске награде за књижевност 2020. године.

Разговор са Ланом Басташић водила је професорица књижевности са Универзита у Готеборгу Соња Бјелобаба уз онлајн присуство више од 50 учесника, већином из дијаспоре из различитих земаља.