Представници „Агенцијe за културно-повијесну и природну баштину и развој турстичких потенцијала града Јајца“ протекле седмице представили су туристичку понуду града Јајца на једном од најзначајнијих туристичких сајмова у Европи. Јајце је једна од тек неколико дестинација која је представљена на овом значајном догађају из Босне и Херцеговине. Управо из њемачког говорног подручја долази значајан број туриста у Јајце и Босну и Херцеговину.

„Ferien Messe“ је водећи сајам на аустријском тржишту одржао се од 16. до 19. јануара, ове године окупио је 800 излагача из преко 80 земаља свијета, на којем своју понуду представљају сви сектори туристичке привреде. Сајам сваке године посјети велики број медијских кућа и преко 180.000 посјетилаца.

Поред овог сајма Агенција ће представити туристичку понуду за наредну љетну туристичку сезону 2020. У Београду – Србији, Љубљани – Словенији, Берлину – Њемачка, Загреб – Хрватској, те сајмовима у Босни и Херцеговини.

Однедавно је туристима доступна “Jajce Tour Guide” – мобилна апликација намјењена прије свега страним и домаћим туристима, гостима Јајца, али и свакоме ко жели да се ближе упозна са љепотама и знаменитостима града, као и мјестима за излазак или одмор.

Сви садржаји су унапријед интегрисани у апликацију, тако да за њено кориштење није потребна активна интернет конекција. Апликација садржи информације о националним споменицима, смјештају, банкама, јавним услугама и више.

Апликацију је израдила компанија Digital Consulting LABs у сарадњи са ЈУ “Агенцијом за културно-повијесну и природну баштину и развој турстичких потенцијала града Јајца”, под покровитељством Општине Јајце.

Jajce Tour Guide апликација доступна је за Андроид и ИОС уређаје, те их можете преузети путем повезница испод: