У центру пажње цјелокупне ауторске представе је Мирослав Блажевић-Ћиро, име уз које се веже више асоцијација и анегдота него за било коју другу личност која је обиљежила успјех хрватског фудбала и јавног живота.

Личност Блажевића инспирисала је Тарика Филиповића да публици, након дугогодишњег пријатељства с њим, да увид у свој доживљај овог духовитог и посебног фудбалског тренера свих тренера, како су га прозвали на Свјетском првенству у Француској 1998. године.

У овој монодрами, Тарик Филиповић, иначе страствени фудбалски навијач, говори о томе шта је Блажевић представљао за њега, кроз период одрастања и сазријевања.

Увод у представу презентират ће прослављени глумац Велибор Топић, Мостарац с адресом у Лондону, познат по својим улогама у филмовима: Снатч, Краљевство небеско, Робин Худ, Кингсман: Тајна служба. Током своје каријере, Топић је радио три пута с Ridleyjem Scottom као и другим добро познатим режисерима као што је Guy Ritchie, Tom Hooper, Matthew Vaughn и још много других.

Циљ Фондације Оур Кидс из Лондона је помагати дјецу без родитеља и све младе људе с посебним потребама у Босни и Херцеговини. Заједно са својим партнерима, организација је досад успјешно имплементирала неколико пројеката, који су унаприједили свакодневни живот стотине дјеце у БиХ. Фондација Оур Кидс УК учинила је много тога да протеклих година помогне дјеци и младима у установама социјалне заштите у Босни и Херцеговини. Помоћ су пружали тој дјеци и по њиховом изласку из тих установа како би их подржали на путу ка самосталности, интеграцији у друштво и остваривању њихових људских права. Поред Амире Медуњанин свој допринос у раду фондације даје и бивши бх. репрезентативац Саша Папац. За више информација о фантастичним пројектима Фондације Оур Кидс УК, и начину како се укључити у рад организације додатне информација можете наћи на wеб страници фондације: www.ourkidsfoundation.org.

Фондација Оур Кидс има задовољство позвати вас на коауторску представу једног од најпознатијих глумаца и ТВ звијезда Тарика Филиповића “Ћиро”, која доноси причу о животу фудбалске иконе Мирослава Ћире Блажевића. Представа ће бити изведена 2. новембра 2019, у 19:30 у St Peter’s Church in Notting Hill, London W11 2 PN.

Пића и балкански деликатеси бит ће сервирани прије и послије представе. Врата ће се отворити у 18:30. Обећавамо вам ноћ забаве, супер глуме у срцу Нотинг Хила и све то за добротворну мисију подршке дјеци и младима с посебним потребама.

За резервације донирате £20 за Фондацију Оур Кидс на линк:  https://www.justgiving.com/campaign/tarik

 

Преузето: бхдинфодеск