У организацији Савеза допунских школа Босне и Херцеговине у дијаспори, у Стутгарту је, у петак 17. јула 2020. године одржана завршна свечана манифестација поводом завршетка школске 2019/2020. године, на којој су полазницима/полазницама босанских допунских школа у Штутгарт-Норду и Штутгарт-Фоербаху уручена свједочанства о успјешно завршеним разредима допунске наставе на босанском језику.

И овогодишња манифестација одржана је под мотом и називом “Једна си једина – Босна и Херцеговина”, а њена порука је: Морална обавеза свих нас у дијаспори је сачувати свој идентитет, матерњи језик и везе са домовином.

Након краћег обраћања ученицима/ученицама и њиховим родитељима Мухамеда Агановића и Хариса Халиловића, чланова руководства Савеза, у коме су истакли значај очувања матерњег језика грађана БиХ у дијаспори, услиједило је проглашење најбољих литерарних и ликовних радова ученика у школској 2019/2020. години приспјелих на традиционални конкурс Савеза, а послије тога свечана прозивка ученика и додјела свједочанстава.

Уз свједочанства ученицима су уручени и пригодни поклони које су припремили родитељи ученика у организацији г-ђе Сенке Омеровић.

Осим представника Савеза, наставника, дјеце – полазника/полазница допунских школа БиХ на босанском језику из Штутгарта и њихових родитеља, свечаности су присуствовали и представници неколико босанских школа из Б-В-а, књижевница Аида Ђулић из Ротенбурга и Неџад Солуновић, члан руководства Свјетског савеза дијаспоре БиХ из Њемачке.

Свечаност у Штутгарту, поводом завршетка школске године и проглашења најбољих ликовних и литерарних радова ученика/ученица у 2020. години одржана је уз поштивање свих прописаних мјера заштите од коронавируса, и жеље да сви остану здрави и да их у септембру, у новој школској години буде још више у босанским допунским школама.

Извор: Моја БиХ