У уторак 12. новембра Боро Бронза, амбасадор БиХ у Швајцарској се у Берну састао са члановима „Удружења Мајевичана“ једног од најистакнутијих удружења босанскохерцеговачке дијаспоре на простору Швајцарске Конфедерације.

Делегацију наведеног удружења чинили су Стојан Стевановић, из Швица, Радислав Ђокић из Кура, и Саво Митровић из Устера код Цириха. Сва тројица су и успјешни привредници на просторима гдје живе и дјелују већ више деценија.

У разговору су анализиране могућности потицања економске сарадње БиХ и Швајцарске, а нарочито се разговарало о туризму и хотељерству. Господин Стојан Стевановић ускоро отвара још један хотел у свом власништву на простору Швица, те у оквиру свог бизниса запошљава и многе људе са простора БиХ.

Дјеловање „Удружења Мајевичана“ је примјер ефикасне сарадње дијаспоре и локалне заједнице из које потичу – општине Лопаре. Током протеклих година инвестиције чланова овог удружења на простору матичне општине су биле од изузетног значаја за потицај локалне економије и развој инфраструктуре.

Извор: МВП БиХ