Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине започело је с проведбом програма Пријеноса знања стручњака из исељеништва/дијаспоре у јавне установе и институције у Босни и Херцеговини.

Тим поводом на Телевизији Сарајево у емисији “Шпица” гостовао је предавач поменутог програма др. Мидхат Ајановић, стручњак у подручју визуелног приповиједања и анимираног филма, с Универзитета West u Trollhättanu, Шведска.

Том приликом др. Ајановић истакао је да је Босна и Херцеговина земља чије је становништво расуто по цијеломе свијету, да су многи наши људи направили јако значајне пословне резултате и присутни су и свим сегментима друштава својих нових земаља које су најбогатије и најразвијеније земље на свијету, тако да су наши људи  ресурс који никада до сада није кориштен и на ову иницијативу Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине гледа управо као на покушај да се промијени тај смијер одласка људи, да се умјесто одласка започне с повратком барем када је ријеч о професионалним контактима.

Поздравио је иницијативу рекавши да се ради о сјајном програму Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине када је ријеч о едукативним процесима те да с компетенцијама које посједује радо ће судјеловати у пројекту од почетка до краја.

Цијелу емисију можете погледати на линку испод:

Иначе, програм Пријеноса знања стручњака из исељеништва/дијаспоре у јавне установе и институције у Босни и Херцеговини изазвао је велику медијску пажњу.