У уторак 6.7.2021. представници и-дијаспоре, господин Алдин Вршкић и господин Сафет Кубат потписали су Меморандум о међусобној сарадњи и програмском дјеловању са Опћином Завидовићи.

Овиме је Опћина Завидовићи постала пета општина у БиХ која је потписала Меморандум о сарадњи са и-дијаспором.

Испред Опћине Меморандум је потписао општински начелник, господин Хашим Мујановић који је, овом приликом, истакао да се нада да ће потписани Меморандум допринијети унапређењу и јачању веза и добре сарадње између Опћине Завидовићи и дијаспоре.

Сусрет представника и-дијаспоре и наведене Опћине послужио је и за уговорање првог “Завидовићи Меетуп”-а који би се требао уприличити крајем августа. Уз то посебна пажња, убудуће, посветиће се темама као што су еко туризам, питања инфраструктуре и другим питањима која су од изнимног значаја како за локално становништво, тако и за завидовићку дијаспору. Уз планирано мапирање завидовићке дијаспоре, јачат ће се међусобна сарадња између Босне и Херцеговине и Швајцарске, али и међусобно промовисати заједничке активности.

Опћински начелник др. сци. Хашим Мујановић исказао је задовољство потписивањем Меморандума, те овом приликом поручио: “Дијаспора је више од ресурса, она је наша обавеза, а ми смо њена.”

Преузето: i-platform.ch