Током првомајских празника БХ УК Нетворка је у сарадњи са босанскохерцеговачким удружењим из Бирмингема, Дербија, Ковентрија и Хертфордшир одржао спортско дружење и меморијални малоногометни турнир у знак сјећања на прерано преминуле младе фудбалере Едвина Дину Хоџића из Линза (Аустрија) и Ирхада Ризву Дураковића из Лондона (Велика Британија).

Едвин Дино Хоџић потиче из спортске породице. Едвинов отац Нермин учесник је свих седамнаест одржаних свјетских првенстава дијаспоре БиХ у футсалу. Ту љубав према спорту пренио је на своје синове Едина и Едвина. Породица Хоџић је уз породицу Дурић из Белгије вјероватно дала најбоље фудбалере који су наступали на Свјетским првенствима дијаспоре у футсалу. На СП одржаном у мају 2018. године, репрезентација Аустрије освојила је шампионску титулу. Пехар је подиго капитен и најбљи играч Едвин Хоџић. Два мјесеца касније (10. јули 2018) шокирала нас је вијест да је Едвин преминуо након тренинга.

Гледаоци су могли да уживају у квалитетном фудбалу и извандерној атмосфери. Пријатно нас је изненадило учешће великог броја младих играча, на којима остаје будућност ове манифестације. Прво мјесто освојили су сениори Бирмингема док су јуниори Бирмингема освојили друго мјесто.

Сврха одржавања спортске манифестације јесте уједно и прилика да се изабере селекција Босанаца и Херцеговаца из Енглеске који ће учествовати на Свјетском првенству дијаспоре БиХ у футсалу које ће се у организацији ССД БИХ одржати у Сарајеву, у периоду од 12-14 маја ове године.

Послије такмичарског дијела, дружење је насављено у просторијама Босанске куће уз специјалитете са роштиља непревазиђеног кухара Абида Кахримана.

Извор: БХ УК Нетворк