Свега десетак километара од Вишеграда у мјесту Међеђа, бизнисмен Халил Гегић који живи и ради у САД-у подиже туристички комплекс у који већ долазе гости из различитих дијелова свијета.

Неки од њих су на пропутовању свраћали у мотел Панорама Ресорт који је Гегић изградио прије неколико година, привучени невјероватном љепотом природе уз саму обалу Дринског језера, а данас овдје долазе намјенски, на обале Дринског језера гдје је амбијент савршен, смјештај луксузан и удобан, а садржаји разноврсни.

Прича о Халилу Гегићу који је у свом родном крају подигао прави “рај на земљи” из угла оних који га познају је заправо остварен амерички сан.

Амерички сан

Прогнани Вишеграђанин, по занимању механичар, одлучио је прекинути тешки постратни период у којем се многи нису снашли и живот наставити у Америци. Његови познаници причају да је у обећаној земљи почео скупљајући лименке, док данас у посједу има неколико фирми које запошљавају на стотине радника.

Прије десетак година инвестирао је у родни крај Међеђу код Вишеграда, правећи мотел са базеном у који је уложио неколико милиона марака. Налази се одмах у близини моста на излазу из Међеђе, смјештен уз магистрални пут Сарајево-Вишеград, а Панорама Ресорт у свом саставу данас има још хотел на самој обали језера чије је опремање у завршној фази, удобне бунгалове распоређене на цијелом подручју око језера са прекрасно уређеним стазама од природних материјала, потпуно реконструисану и уређену обалу, ресторан кафе бар на води каквог нема у близини.

Панорама Ресорт који је смјештен на релацији између Горажда и Вишеграда, а од Међународног аеродрома у Сарајеву удаљен свега 68,1 километар само протеклих неколико дана посјетили су туристи из цијеле Босне И Херцеговине, али и Србије, Аустрије, Пољске, Швицарске, Њемачке и других земаља. Уживали су у савршеном туристичком доживљају, излетима језером, воденим спортовима, укусним домаћим специјалитетима и нетакнутој природи, а неки од њих провели су вријеме у савремено опремљеном фитнесс центру и затвореном базену.

Нови пројекти

Кажу да је ипак најљепши поглед са терасе мотела на прелијепу Дрину који боравак овдје чини јединственим, посебно кад је на менију пастрмка из рибогојилишта који је у саставу комплекса и у коме се узгајају огромне количине рибе.

Туристички комплекс у Међеђи већ је постао препознатљив по свом луксузу, удобности, љепоти и садржајима, иако се и даље непрестано гради. Овај вриједни подузетник у свом родном крају планира урадити још многе пројекте. Фарму и пчелињаке већ је подигао, а чекају га нови пословни подухвати.

Свако ко једном борави овдје, пожели да се поново врати. Сезона у Међеђи код Вишеграда је тек почела, а кажу да су овог љета спремни за туристе из цијелог свијета.

Преузето: клиx.ба