Након успјешне сарадње на различитим заједничким активностима, представници и-дијаспоре и Pangea Netzwerk мреже, Никола Бурић и Ахмед Спахић потписали су Меморандум о сарадњи двију организација и тако утврдили будућу коооперацију. Овај корак представља наставак активности између наведених организација, а представници обје организације су се сложили да се само заједничким радом и напором могу остварити добри резултати.

У наредном периоду планирано је да организације заједнички дјелују на повезивању бх. дијаспоре из Њемачке, Аустрије и Швицарске, као и рад на припреми и реализацији пројеката у БиХ. Важно је напоменути да обје организације дјелују као мреже и са оствареном сарадњом директно повезују преко 400 људи из Босне и Херцеговине, Њемачке, Аустрије и Швицарске.

Више о Pangea Netzwerk мрежи

Њемачко-босанскохерцеговачка Мрежа за економију, образовање и академију највеће је удружење ове врсте у њемачком говорном подручју и тренутно умрежује више од 150 професионалаца, академика и студената са најразличитијим академским позадинама у Њемачкој, Аустрији и Швицарској. Главни фокус Мреже је на умрежавању људи босанскохерцеговачког поријекла, с циљем пружања образовних могућности и перспективних каријера. Уз то, Мрежа служи као градитељ мостова између Босне и Херцеговине и Њемачке, Аустрије и Швицарске у политичком, културном и економском смислу. Истовремено, Мрежа дјелује као снажни заговорник европске перспективе Босне и Херцеговине као будуће пуноправне чланице Европске Уније.

Више о и-дијаспори

и-дијаспора/и-платформа има за циљ подржати и подстицати развој Босне и Херцеговине кроз увезивање бх. дијаспоре у Швицарској, прикупљање и размјену информација, повезивање актера из обје земље, стварати синергију, подстицај и промовирање иницијатива које дају или могу дати допринос развоју социјалних, економских и културних процеса у Босни и Херцеговини. При томе и-дијаспора чини све како би се изградили мостови између људи, професија и заједничких интереса на релацији Швицарска и Босна и Херцеговина. Чланови и-дијаспора су институције, компаније, организације и појединци, а тренутно их је више од 240 у нашој Мрежи.

Важност наставка умрежавања босанскохерцеговачке дијаспоре из свих дијелова свијета је један од заједничких пројеката покренут на иницијативу ових двију мрежа и других организација које окупљају наше људе под покровитељством и подршком Министарства за људска права и избјеглице БиХ, Сектор за исељеништво.