Циљ пројекта “We make democracy!” јесте указивање младим особама и организацијама чији су чланови на значај поштивања различитости, затим подстицање активног учешћа грађана, те указивање на значај инклузије кроз размјене младих и омладинских организација из Швицарске и из земаља Западног Балкана, а све користећи се адекватним алатима и тренинзима.

Иновативни аспект пројекта је двојак. У једну руку, успоставља се мрежна платформа која ће подржати видљивост пројекта, размјену међу судионицима, ширење резултата, као и међународно партнерство. У исто вријеме, пројекат ствара снажну везу с хоризонталном сарадњом између различитих појединаца и омладинских организација.

Након успјешног једнократног семинара из 2019. године, пројекат наставља с кориштењем предности интеркултуралних компетенција организација, учесника и експерата из Швицарске и из земаља Западног Балкана.

“We make democracy!”пројекат је званично почео у марту 2021. године, те ће трајати до новембра 2022. године.

Пријавити се можете путем онлине форме, најкасније до 10. маја текуће године, а до 13. маја одабрани учесници ће добити детаљније информације.

Први састанци бит ће организовани онлине 26. и 27. маја 2021. године.

Информације о пројекту, и ко се може придружити пројекту можете погледати овдје.

Извор: i-platform.ch