Овогодишњи турнир одржан је 05. и 06. октобра у Мелбурну, а окупио је представнике десет екипа из цијеле Аустралије, које у свом саставу имају играче бх. поријекла. Највише екипа дошло је из Мелбурна: БХ Центар Спрингвале, КУД Данденонг, Соутх Еаст Цитy, Босна Мелбурн и домаћин Ђерзелез (2 тима); Стари Мост и Младост из Бризбејна; Боссy из Сиднеја и БХ Унитед из Аделаида.

У присуству Њ.Е. Мирзе Хајрића, амбасадора Босне и Херцеговине у Аустралији, извучени су такмичарски парови и договорена сатница одигравања утакмица. Оба дана реализације турнира, пуна топлине прољетног сунца, била су испуњена програмом и забавом уз разноврсне понуде свега босанског, од миришљавих ћевапчића преко традиционалних сластица па до препознатљивог, на далеко чувеног мириса босанске кахве.

Убједљивим побједама екипе Ф.К.”Боссy” – Сиднеј и Ђерзелез из Мелбурна избориле су пласман у финале овогодишњег јубиларног турнира.

Прије великог финала организована је једна медјународна студентска ревијална утакмица и двије утакмице наших младих спортиста који показаше и доказаше да овакви турнири имају своју будућност.

Домаћин Ђерзелез освојио је ове године прво мјесто на Свеаустралском БХ ногометном турниру и тако постао прваком Аустралије, измедју бх. спортских екипа.

На крају дана, Њ. Е. амбасадор Мирза Хајрић, у име Амбасаде БиХ у Аустралији, која је генерални покровитељ овог традиционалног турнира, подијелио је ленте и пехаре најбољим екипама и најбољим појединцима.
За најбољег играча на турниру проглашен је млади Санел Хоџић-Мехић из Сиднеја, док је за најбољег голмана турнира изабран Енвер Малкић, голман из побједничке екипе Ђерзелез.
За најбољег голгетера, са постигнутих 7 голова, проглашен је Фредерицко Росини такође из Ђерзелеза.
Пехар за фер-плаy припао је екипи “Босна Мелбурн”. Трећепласирана екипа на турниру је Ф.К. “Младост” из Брисбејна, друго мјесто освојио је Ф.К. “Боссy” Сиднеј и прваци Аустралије су екипа Ђерзелеза из Мелбурна.

 

Преузето: Амбасада БиХ Аустралија