14.годишњи састанак Босанскохерцеговачко америчке академије умјетности и наука (БХАААС), највеће организације академског исељеништва из БиХ, одржан је у суботу 24.10.2020. године у периоду од 18х до 22х. Састанак је овај пут одржан онлајн због пандемије коронавируса. БХАААС је успио на овом састанку повезати велики број својих чланова широм свијета – од САД и Канаде преко Европе и БиХ па до Аустралије, прилагодити се свим временским разликама, одржати  успјешне презнтације, представити резултате и одредити циљеве за наредну годину. У уводном дијелу састанка учесницима су се обратили амбасадор САД у БиХ, госп. Ерик Нелсон, Махира Тановић, предсједница БХАААС, као и Исмар Волић, подпредсједник БХАААС.

Састанак је успјешно модерирао Аднан Беговић, а извјештаје о проведеним активностима су презентирали: Амер Смајкић о раду медицинске секције, Елдин Караиковић о програму размјене класичних музичара, Здравко Шалипур о финансијском пословању организације,  Семир Тановћ о филантропским активностима, Огњен Гајић о телеконсултацијама са болницама у БиХ и регији на тему КОВИД-19, Љиљана Ђукановић о едукацијском програму 60 секунди о корона вирусу, Самир Авдаковић о припреми монографије БХАААС, Адис Фејзић о умјетности и културном насљеђу БиХ, те Ламија Фестић и Сафија Низамић које су представиле BHAYA – Младе БХАААС-а.

Састанак је био прилика да се представе и нови чланови БХАААС међу којима су Слободан Радосављевић (Канада), Златан Акшамија (САД), Едхем Чустовић (Аустралија) и Мирза Појскић (Њемачка), као  и неколико нових чланова из БиХ.

На састанку је потврђено да ће се 12. Дани БХАААС-а одржати у периоду 24-27 јуни 2021.године у Мостару, онлајн или хибридно у зависности од епидемиолошке ситуације.

Састанку су присуствовали и представници Сектора за исељеништво Министарства за људска права и избјеглице БиХ које подржава рад БХАААС-а од самог оснивања ове организације.