Претходне седмице било је врло активно у Кладњу, али и међу кладањским исељеницима. Много рада, труда и добрих идеја изнесено је, како на меет уп – у, тако и на дружењу радне групе окупљене око Удружења “Жена жени”.

Прошлог понедјељка, тачније 3. маја уприличен је састанак радне групе окупљене око Удружења “Жена жени”. Десетак учесника, упркос бројним свакодневним обавезама, одвојило је своје слободно вријеме те, у координацији са представницама Удружења и представницом и-платформе, Далидом Карабдић, расправљало о реализираним активностима, а које су се тицале хуманитарне акције назване “Дани нарциса”, затим Свјетског дана здравља, као и Дана планете Земље.

Адаптација простора Удружења такођер је једна од кључних тачака о којој се расправљало тог 3. маја. Но, осим што су своје снаге усмјериле управо у том правцу, чланице Удружења вриједно раде и на припреми бајрамских поклон пакета, а који ће се дистрибуирати уз помоћ исељеника и Исламске заједнице Кладањ.

Учесници овог састанка такођер су добили додатне информације о покретању пројекта “Green space”, али и о припреми едукативних радионица које ће бити реализоване у љетним мјесецима.

Нешто мањи број учесника одазвао се мајском издању меет уп – а, што је било и за очекивати с обзиром на тренутне рамазанске активности и обавезе појединих учесника.

Но, иако је овај пут била “скраћена” верзија састанка, то засигурно није спријечило координаторицу пројекта, госпођу Карабдић, да присутне упозна са пројектима који су тренутно у разради, али и са чињеницом да је пред нама, већ сада, задња фаза постављања кошева за младе Кладњаке. Подсјетимо, омладина из самог града, као и из Ступара и Братељевића, захваљујући иницијативи госпође Сакибе Хотовић, моћи ће “одмјерити снаге” у спорту. Но, осим о кошарци, исељеници из Кладња подржавају и омладину која преферира друге спортове, стога је господин Едо Берковић најмлађим фудбалерима ФК “Кладањ” донирао дванаест фудбалских лопти, те тиме подржало младе наде, али и сам клуб.

Такође, доста времена говорило се и о задњој фази пројекта “Зелени кутак” који се реализује уз подршку Нијаза Гогића, Еде Берковића и представнице и-платформе, Далиде Карабдић, расправљало се о сарадњи са мјесном заједницом Кладањ у погледеу активних заједница кроз пројекат Фондације Тузланске заједнице, о унапређењу акционог плана, те о пројектима који су у корелацији са Удружењем “Жена жени” и Ватрогасним домом, а који су у коначници и презентовани и предати Туристичкој заједници Тузланског кантона и Амбасади Јапана у БиХ.

Овај пут предложена је и организација љетног дружења на излетишту Бебрава, гдје би се омогућило упознавање малишана чији су родитељи порјеклом из Кладња, кроз разноврсне активности на матерњем језику.

Преузето: i-platform.ch