Савеза бх. удружења у Шведској (БХРФ) одржао је своју 28. редовну годишњу скупштину 23. Марта 2019. године у Малмеу, уз присуство делегата из удружења те бројних гостију. Савеза бх. удружења у Шведској броји 46 удружења, који активно раде и дјелују у 39 градова Шведске.

Скупштину је отворила и присутне поздравила предсједница Савеза, Фатима Велаџић, те пртедложила дневни ред Скупштине. Осврнула се и на Извјештај из прошле године, и нагласила да су учињени позитивни помаци у односу на годину раније обзиром на тешкоће које су имали у раду.

Скупштини су се обратили и поздравили делегате: Един Љутовић, први секретар  Амбасаде БиХ у Штокхолму, Алмедина Сачић испред Босанскохерцеговачко-шведског савеза жена у Шведској (БХШСЖ) и други представници Савеза.

Разматран је и усвојен План рада за 2019 – 2020. годину, утврђен износ чланарине за текућу годину, размотрен и усвојен Буџет за 2019. годину, те извршен избор и попуна састава Главног одбора, Надзорног одбора, Ревизора и Кандидационе комисије савеза.

Овом приликом на дужност предсједника је изабран Кенан Јашарспахић већином гласова Скупштине.

 

Извор: Амбасаде БиХ у Штокхолму