Saveza bh. udruženja u Švedskoj (BHRF) održao je svoju 28. redovnu godišnju skupštinu 23. Marta 2019. godine u Malmeu, uz prisustvo delegata iz udruženja te brojnih gostiju. Saveza bh. udruženja u Švedskoj broji 46 udruženja, koji aktivno rade i djeluju u 39 gradova Švedske.

Skupštinu je otvorila i prisutne pozdravila predsjednica Saveza, Fatima Veladžić, te prtedložila dnevni red Skupštine. Osvrnula se i na Izvještaj iz prošle godine, i naglasila da su učinjeni pozitivni pomaci u odnosu na godinu ranije obzirom na teškoće koje su imali u radu.

Skupštini su se obratili i pozdravili delegate: Edin Ljutović, prvi sekretar  Ambasade BiH u Štokholmu, Almedina Sačić ispred Bosanskohercegovačko-švedskog saveza žena u Švedskoj (BHŠSŽ) i drugi predstavnici Saveza.

Razmatran je i usvojen Plan rada za 2019 – 2020. godinu, utvrđen iznos članarine za tekuću godinu, razmotren i usvojen Budžet za 2019. godinu, te izvršen izbor i popuna sastava Glavnog odbora, Nadzornog odbora, Revizora i Kandidacione komisije saveza.

Ovom prilikom na dužnost predsjednika BHRF je izabran Kenan Jašarspahić većinom glasova Skupštine.

Izvor: Ambasade BiH u Štokholmu