На задовољство представника и-платформе, представника Града Бијељина на челу са градоначелником Љубишом Петровићем и представника бијељинског “Click Hub” – а, 31. марта ове године уприличен је први „Бијељина Меет Уп“.

Окупљенима се на самом почетку овог виртуелног сусрета обратио управо господин Петровић који је исказао задовољство због раније потписаног Меморандума о међусобној сарадњи са и-платформом, као и због организованог меет уп- а.

„Ово је идеалан начин за повезивање особа у Босни и Херцеговини и наших грађана у дијаспори. Опуштеном комуникацијом најбоље ћемо унаприједити наш град и саму локалну заједницу. Ослушкујући добре идеје, укључивањем свих оних особа које желе видјети просперитет града и отварањем нових поглавља, идемо напријед. Позивамо све наше грађане у дијаспори који су вољни изнијети бизнис идеје, а ми их засигурно желимо чути, да се прикључују оваквим окупљањима како бисмо наш град и нашу земљу учинили њиховим тржиштем“, поручио је, између осталог, овом приликом градоначелник Бијељине.

Осим представника Града, састанку је присуствовала и уважена госпођа Ана Јуди, представница Министарства за људска права и избјеглице БиХ, испред Сектора за исељеништво, која је упознала учеснике меет уп – а са радом Министарства. Додала је и да је досадашња пракса показала да се највећи број страних инвестиција реализује у градовима одакле сами инвеститори воде поријекло, истакавши тиме снажну повезаност бх. исељеника са локалном заједницом.

Истовремено, учесницима првог „Бијељина Меет Уп“ – а обратио се и извршни директор и-платформе, господин Никола Бурић који је учеснике детаљније упознао са нашим радом, али и са до сада постигнутим резултатима у бројним локалним срединама, захваљујући управо снажном ангажману наших исељеника.

На крају, млади који су учествовали на овом састанку, а који воде поријекло из Бијељине, изнијели су прегршт перспективних идеја које ће се, надамо се, заједничким радом свих нас, у скоријој будућности и реализовати.

Преузето: и-платформ