У уторак, 27. априла ове године, у организацији и-платформе и Градске управе Зеница, одржан је трећи “Зеница Меет Уп”. Захваљујући преданом раду и упосленика Градске управе Зеница, као и бх. представника и-платформе, за наведени “Зеница Меет Уп”, из мјесеца у мјесец, расте заинтересованост грађана. Тако смо и овај пут имали прилику упознати нова лица, поријеклом из Зенице, а која тренутно живе на различитим континентима.

Међу њима своје мјесто имала је и госпођа Амра Мехмедић, помоћница зеничког градоначелника за привреду и развој. Уважена госпођа Мехмедић једна је од повратница у свој родни град. Све присутне, а који до тада нису у потпуности разумјели рад и циљеве и-платформе, наш представник у Босни и Херцеговини, господин Алдин Вршкић, упознао је са истим.

Уобичајено, након почетног представљања учесника и упознавања, кренули смо с радом. За чишћу и еколошки освјештенију Зеницу побринуо се, са својим приједлогом, Зеничанин с канадском адресом. Наиме, редовни учесник ових сусрета понудио је рјешења у виду софтвера, а који би, првобитно, служили за надгледање депоније. Да би се пројекат могао реализирати, потребно је, прије свега, да исти буде у власништву јавног предузећа, као и да се у његову даљу спроведбу укључе ИТ стручњаци из Зенице који би, на крају, и профитирали захваљујући овом пројекту. Представници Града подржали су овај, као и већину приједлога који су у корелацији са ИТ индустријом те наговијестили могућу даљу сарадњу у вези с овом тематиком.

Још један занимљив приједлог дошао је од Зеничанина настањеног у Њујорку, а који је, између осталог, кошаркашки тренер и сувласник једне интернационалне спортске академије. Споменути господин предложио је да се у “Велику јабуку”, уз финансијску помоћ Градске управе, пошаљу најталентиранији млади зенички кошаркаши који би били гости академије и на тај начин добили одређену надопуну, већ постојећег, знања. Такођер, приједлог је и да се у оквиру Зеница Сумер Феста, у аугусту, оснују кошаркашки кампови за младе зеничке кошаркаше који би, у свом граду, учили од искуснијих кошаркаша. Споменути камп био би дијелом манифестације “Дани дијаспоре”.

На крају, изнесен је и приједлог изградње спалионице, путем средстава Европске Уније, те је понуђена могућност израде картографског приказа града кроз историју, а о свему овоме расправљат ће се и на будућим састанцима.

Први наредни заказали смо за 25. мај у 19:00 х.

Преузето: i-platform.ch