Бивши предсједник Босанскохерцеговачко-америчке академије умјетности и науке проф. др. Кенан Арнаутовић, наставља са успјесима у Америци и широм свијета у области неурохирургије.

Он је поновно изабран за предсједника интернационалног комитета Америчке асоцијације неурохирурга (AANS aans.org) од 2021-2023, те је изабран за другог потпредсједника Свјетске федерације неурохирурга (WFNS wfns.org) од 2019-2021.

Иначе, Кенан Арнаутовић је у родном Сарајеву завршио Медицински факултет и специјализацију из неурохирургије, чији дио је провео у Хановеру. Радио је на Кошеву као специјалиста неурохирург, али не за стално. Пред крај рата је добио позив за долазак у Америку гдје није планирао остати, али се показао успјешним, продуктивним у писању пројеката.

Завршио је специјализацију из неурохирургије и субспецијализацију из хирургије базе лубање на University of Arkansas for Medical Sciences in Little Rock, под менторством врло угледних неурохирурга. Потом је прешао у Мемфис и постао шеф Баптист института за неурохирургију.