Сликарка Александра Кокотовић је у Центру за културу Мостар, у оквиру манифестације “Мостарско љето 2020”, представила изложбу под називом “Изгубљена земља Лемурија”.

Ауторица Кокотовић, рођена Сарајка с адресом у Београду, име је које стоји иза прекрасних умјетничких дјела која красе бројне јавне објекте попут хотела, ресторана, корпоративних простора. Ријеч је о умјетници чија се дјела излажу у најпрестижнијим галеријама регије, саопштено је из Центра за културу Мостар.

За Мостарце је приредила 12 слика и то уље на платну и 10 цртежа, а како каже, инспирацију за изложбу пронашла је у земљи Лемурија, древној земљи која је постојала прије и за вријеме Атлантиде.

– За њене становнике се вјерује да су били веома спиритуални, на високој фрекенцији духовности и управо то је сегмент који је мене инспирисао, јер се иначе цијели живот бавим спиритуалним стварима и праксама, рекла је Кокотовић.

Истакла је да први пут излаже у Мостару због чега је јако узбуђена и сретна.

– Дивно је бити дио нечега традиционалног, дио једног оваквог тима који годинама дјелује. Сви знамо да је умјетност добра за душу. Иза нас је безброј отказаних изложби, догађаја, затворених галерија и неотворених атељеа, што значи безброј душа којима је потребна њега. Фестивали као што је “Мостарско љето” су, поготово у овим непријатним пандемијским временима мелем. Окупљају нас умјетнике и љубитеље умјетности да размијенимо искуства, поразговарамо и нахранимо душу, казала је Кокотовић и захвалила Центру за културу Мостар за великодушно гостопримство.

Преузето: Моја БиХ