Вриједна донација стигла је у Горажде из Данске, а обезбједио ју је млади Горажданин Алдин Шалака путем бошњачког удружења “Мост – бро” из Данске.

Ријеч је о опреми за Кантоналну болницу Горажде и горажданске школе – вриједност донације је око 150.000 КМ и ријеч је о још једној у низу значајних донација од Удружења Бошњака “Мост – бро” са којима сарађујем већ дуже вријеме. Донација садржи операциони сто са пратећом опремом вриједан 50.000 КМ, справе за рехабилитацију, болничке столове за превијање док су за школе обезбијеђене паметне табле, клупе и столице, принт/копир апарати, пројектори, лаптопи, канцеларијски намјештај и друга опрема – појашњава Шалака.

Напоменуо је да је помоћ у обезбјеђењу пријевоза донације пружила Влада БПК на челу са премијерком Аидом Обућом, фирма “Окац” д.о.о те Гораждани Емир Беговић и Елведин Шиндра

– Захвални смо организацији “Мост-бро” из Данске која је препознала потребу да дјелује на подручју нашег кантона и ово је други пут да сарађујемо. Прошле године су донирали кревете за Кантоналну болницу, а сада су послали вриједну опрему за болницу и школе. Влада је преузела обавезу финансирања трошкова пријевоза од Данске до Горажда и заиста похваљујемо нашег суграђанина и градског вијећника Алдина Шалаку који је упоран у настојању и проналаску оваквих прилика за БПК Горажде – истакла је премијерка Аида Обућа.

Преузето: BHDINFODESK