Замјеница предсједавајућег Савјета министара и министрица иностраних послова Босне и Херцеговине др Бисера Турковић, разговарала је 14. септембра 2020. године са Хасаном Шеховићем, предсједником Свјетског савеза дијаспоре Босне и Херцеговине.

Шеховић је упознао министрицу Турковић са радом Свјетског савеза дијаспоре, који окупља чланове из 24 државе из цијелог свијета. Нагласио је да је Савез организовао различите акције и у протеклом периоду, те да је посебна пажња била посвећена регистрацији бх. држављана за предстојеће локалне изборе у Босни и Херцеговини. Истакао је добру сарадњу са бх. амбасадама, али и указао на проблеме са којима се сусрећу бх. држављани који живе изван домовине.

Министрица Турковић је захвалила Свјетском савезу дијаспоре на активностима које су предузете у протеклом периоду, посебно на доприносу у анимирању бх. држављана да се региструју за Локалне изборе. Она је упознала Шеховића са активностима Тима МИП-а за подршку у проведби Локалних избора, који је имао важну улогу у регистрацији бх. грађана.

Министрица је нагласила да је битно наставити активности у анимирању грађана да, након регистрације, обаве и гласање на Локалним изборима, како цијели посао не би био узалудан.

Саговорници су се усагласили да је важно учврстити сарадњу Свјетског савеза дијаспоре са Министарством иностраних послова Босне и Херцеговине.

Преузето: МСП БиХ